Weblog - my first web diary

26. 09. 2002

Ulam
Autor - 10:34 | [Kategorie: Zeměpis] | permalink
Ulam se skládá z několika ostrovů (čtyři jsou hlavní): Uplne na zapad lezi ostrov, no vlastne, spis to ostrov neni. Je sice nejvetsi, ale diky prilivu je pravidelne pod vodou takze je to spis nez ostrov jeden velkej mocal. Proto se mu spis nez Zapadni ostrov rika zapadni mocal.

Vedle nej na vychod je Protektorsky ostrov. Tam ale neni radno se dostat. V podstate ho tvori pevnost, sidlo Protektora mesta. A taky je tam pevnostni vezeni.

Dal na vychod je Chramovy ostrov. Na nem stoji Chram Daourose - pyramida tycici se k nebi. Na chramovem ostrove ziji vsichni kdo v Ulamu neco znamenaji. Stoji na nem take Arena.

Vychodne od nej se rozklada Pristavni ostrov. Menuje se tak podle toho, ze je na nem podstatna cast pristavu. Za pristavnimi hradbami lezi valna vetsina remeslnickych a obchodnich ctvrti.

Nejvychodneji lezi ostrov, kde jsou doky. Rika se mu Vychodni ostrov nebo take ostrov krys. Usklebek naznacil co se tim asi mysli. Na nejvychodnejsim okraji Ulamu prileha k Ostrovu krys laguna vodnich lidi. Je to vlastne rozsireny rameno plne vice ci mene zaplavenych ostruvku. Laguna je plna chatrci na pilonech, dzunek a plovoucich obydli. Nedoporucuji tam chodit ani za dne natoz v noci. Laguna volne prechazi ve vychodni bazinu.

Krysí ostrov (východně od přístaviště karavel)- Hospoda u dvou klíčů, je blizoučko u laguny vodních lidí…

Předchozí: Deník - zbytek dne v Ulamu
Následující: Začátek noci v hospodě

Category

Archive