Kronika Riccova života

11.dne měsíce šedého vlka roku 1012 pozdě večer a 12.dne…

A máme tu úplněk. Ve sněhu se objevují obrysy budov, skoro je i slyšet pláč… Co je ale důležitější, objevilo se zde zachovalé schodiště. Sestupujeme po něm dolů. Vše je spálené - na stěnách schodiště jsou výjevy z historie… Vcházíme do skalních prostor, nad nimiž se klene nápis "SAIN FANEL, MĚSTO ELFŮ A TRPASLÍKŮ".

V první místnosti nacházíme sochy trpaslíků a elfů, ty na nás promluví : "Proč přicházíte?". Ptají se každého z nás…

Postupně procházíme vícepodlažní podzemí, zde popíši jen některé zajímavosti, například nalezení sochy DrakoElfoTrpaslíka Elvana (dle zobrazení ženského rodu), následně drakomana Maldrona. Je zde zajímavá harfa, kdo na ní hraje, vyžvaní nějakou skrytou pravdu…

V knihovně nacházíme zajímavou věc - je zde destička s podivně rozházenými písmenky a vedle je okno (artefakt počítač-pozn. překladatele). Pomocí této věci lze nalézt požadovanou knihu….

V alchymistické laboratoři nalézáme dvě slova: KESEM, BADOL… Poté nalézáme křišťálovou kouli. Kdo se jí dotkne, vznáší se chvilku nad zemí, žel současně se podle poplašného křiku kouzelníka objevila "čirá hrůza". Nalézáme Ulaxosský zlaťák, nic se za něj nedá koupit, snad jen přetavit na cihličku zlata… Našli jsme silfu a vtipně jsme ji zavřeli v jedné místnosti (nalákání dovnitř, teleport za dveře a přibouchnutí). To sice silfu na chvíli zadrželo, ale pak se za námi rozběhla. Prcháme do 3. podlaží a procházíme zde iluzí stěny. Zde jsou doslova saze po stěnách….

Pak přicházíme do jedné místnosti, kde je kostra v kněžském. Na stole lahvička s červeným inkoustem a u stolu pergamen. Z hrůzou si čtu že Král Irvin uzavírá smlouvu s ďáblem na 50 let…. Náš kouzelník chtěl zbavit utrpení onoho kněze a krále, a tak se pokusil dlužní úpis spálit. V místnosti se setmělo, okolo nás jsou svíticí oči a chlad. Pícháme meči do prázdna. Po chvíli se probíráme a zjišťujeme, že okolo nás je spousta krve a na nohou máme čísi střeva… Všichni se ošklíbají, já také a pak dostanu podivný nápad. Změřím si tep a zjišťuji, že nežiji. Ty střeva jsou moje??? TO SNAD NE?!?

Klid, klid, řekl jsem si, něco je jinak, vždy když jsem už už umíral, tak jsem se setkal s Dagotem a teď ne. Vykoukl jsem z místnosti, zda nás nikdo nesleduje a vrátil se zpět. Moje tvář byla podle přátel (kteří také nežili podle testu tepu) chvíli červená a pak mrtvolně zbledla. Vyšel jsem tedy ven celý a znovu zkusil tep. ŽIJU!!! kouzelník chodil do místnosti a ven a vždy když byl uvnitř tak nežil… Zvláštní místnost (o něco později jsme okolo ní šli znovu, už toto nefungovalo)…

Jdeme si odpočinout do knihovny a koukáme se na "prsten moci", který jsem zřejmě v té tajemné místnosti sebral…

[o osm hodin později] V dalším patře nacházíme hrobky s nápisy: "Alenova hrobka nevstupovat" (nevstupujeme), "Zde odpočívá ERIK ZELENÝ", podobný nápis mají AMRON RYCHLÝ, KORIG-DRTIVÁ PĚST, REGHART MOUDRÝ. Ještě jedna hrobka tam byla "zde odpočívá IRVIN III". Trochu nás to zmátlo a tak vstupujeme do této hrobky. Zde kromě jiného nalézáme nápis:

Hledáš li vládce draka musíš mít hlad. Pokud chceš úctu dát, pak zákaz poruš, ale mrtvé ve spánku nikdy neruš.

Ano hádáš správně, jdeme otevírat hrobku ALANA…

…po odchodu z hrobky nacházíme teleportační bránu - umí teleportovat v prostoru i čase. Je ale rozbitá a nacházíme zde Draxe staršího, který se ve vyprávění dostává do roku 880, kdy vede armády, staví se Sain Fanel… a vypráví jak se náhle ztratil a objevil zde.

Je jasné, že se musíme dostat ven z města, což je problém, protože úplněk již uplynul (a město Sain Fanel zmizelo z povrchu zemského za bariérou) a jídlo do dalšího úplňku rozhodně nemáme. Odcházím do knihovny a snažím se najít odpověď zde. Neúspěšně, ale kolegové z družinky na to šli s Draxem jak se říká "od lesa".

Došli do Alanovy hrobky - ten se zná s Draxem a ukazuje se, že není zlý - je jen zakletý. Z ostatních hrobek přišli ostatní "obyvatelé" a dohodl se tento plán:

  • Anakin propluje podzemní řekou (ústí do jezera Awante)
  • Nasedl na zlatého draka a letěl na horu Messis pro Hadžijamu
  • Zrušení bariéry města Sain Fanel
  • Oprava teleportu

Pak byl poslán Drax o deset let zpět (nepovšiml jsem si, jestli to bylo 10 let před rok 880, kdy se ztratil on, či o našich deset let).

Po pěti vteřinách náhle stojíme venku pod horami kde leží město Sain Fanel.

Zahýbali jsme s dějinami, zdá se… Přiletěl mluvící havran a odkrákoral, že hobita Ricca pozývá alchymista Huben do města Havenu kvůlima nějakému problému. Vyrážíme…

3.dne bílých laní roku 1012.

Dobře 30 dnů jsme cestovali do města Havenu, nic zvláštního se během cesty nestalo. V Havenu jsme okamžitě posláni do "střediska pomoci", které svého času založil zesnulý přítel Mura. Zesnulý??? Ha!

Po vstupu do pokoje č.8, se na mě otočila zahalená postava a řekla "ty mě nepoznáváš?". Když Vám to řekne Murovým hlasem i ve tváři vypadá jako Mura, nezbývá než uvěřit, že to je Mura. Pak se zablesklo a náš kouzelník Anakin náhle zesnul… Jak mi Mura později vysvětlil, jednalo se o výměnu kus za kus, bohové jej opět pustili na svět, ale nesmí se hlásit ke svému bývalému majetku a dokonce se skrývá pod jménem Talfax… Pak se ještě 2x zablesklo z čistého nebe. To jsou podle vysvětlení Mury opravy v čase…

Mezitím jsme se bezúspěšně pokoušeli oživit Anakina, ale nepovedlo se. V tu chvíli se zde objevil vyšetřovatel od městské stráže a my všichni jsme byli poprvé v tomto roce vyslýcháni…

V dalších dnech budeme bydlet u alchymisty Hubena, chodíme do hospody k Terince… Zde nás zaujal velmi nesmělý loutnista a trpaslíci v brnění (s těmi se nepohodneme)… A ještě kouzelník, který v přítmí hostince při hraní hudby čaroval různá světýlka, blikátka, hvězdičky, což se mi líbilo. (diskotéková světla)

4.dne bílých laní roku 1012

Od večera jsem si domluvil práci - hlídání dětí v sirotčinci, přátelé pracují u sedláka (jehož dcera se jmenuje Rubuela, včera byla v hostinci)

Pro zbytek dne jsem v sirotčinci stanovil tento program:

  • 19:00 stavba terče pro střílení z kuše (dva kluci se mi šermovali dřevěnými klacky)
  • 20:00 večerka (jeden hoch se "ztratil" do kuchyně)
  • 22:00 všichni spí a já jdu také spát

Někdy touto dobou se udála vražda…

5.dne bílých laní roku 1012

Hlídání deseti sirotků mužského pohlaví lidské rasy ve věku deseti let pokračuje. Já, jakožto hobit vychovatel, jsem pomalu nejmenší ze všech…

  • 8:00 snídaně
  • 9:00 rozcvička (ha,ha,ha to se jim moc nelíbilo)
  • 9:30 posílám si pro svoje šipky a střílíme s dětmi do terče
  • 12:00 oběd a hodinový klid na lůžku
  • střílení a exkurze na statek

O patro výše byla skupina 10 mladých dívek se svojí vychovatelkou a s těmi jsme šli na exkurzi na statek. Shodou okolností na ten, kde včera pracovali moji kolegové. Po této exkurzi na statek, který ležel za městskými hradbami se vracíme zpět a snad se i mineme s vrahem, který spáchal druhou vraždu. Městská stráž (zde v Havenu se říká Městská hlídka) nás odkláněla do bočních ulic a jen mimochodem jsem zaslechl, že se hovoří o "řezníkovi z Havenu".

Večer předávám chlapce do rukou jejich hobitské vychovatelky (ta navštívila svoji nemocnou matku) a pádím do hospody "u Terinky". Zde se potkáváme s kapitánem městské hlídky Jestřábem, který naznačuje, že stopy jedněch vražd vedou k Hubenovi, některé stopy vedou do Dračího spáru (čtvrť v Havenu, pokud to nevíte), některé stopy náhle končí před branami do města, shodou okolností u brány, kudy je nejkratší cesta na statek Rubuely. Hraničář Talfax zkusil "odhalit nevinu" na Rubuelu a nic.

Jdeme spát k Hubenovi a bojíme se, že Hubenovi "zase něco uteklo" (viz příběh Ricco osobním strážcem) a tak hlídáme. Celý tento večer končí zastřelením Hubenovo kočičky.

6.dne bílých laní roku 1012

Stala se další vražda. Jdeme to říct Hubenovi (ráno jsme ho stopovali do alchymistického krámku). Zajímavé je, že jsme si ho dali zavolat a přišel až po dvaceti minutách. Asi je přetížen prací. (Kočička nebyla jeho…) Šli jsme prozkoumat hradební zdi, kde náhle končily stopy. Podle Talfaxe a i podle Jestřába, se kterým se potkáváme opět večer se jedná o dimenzionální kapsu. Vím prd o co jde, ale prý to umějí kouzelníci… Jinak se dozvídáme, že se připravuje distribuce drogy "SuperŠakal", zatím byl 2x zabit člen aristokracie a ti zabití strážní šli po droze. Ještě se hovoří o upírovi…

Ta droga dělá z lidí zvířata. Ne vzhledem, ale chováním. Čím ušlápnutější je človíček v normálním životě, tím horší zvíře se z něj stane. Stačí malinký náznak a už se na Vás sápe, začne Vás drápat jako zvíře a doslova Vás rozsápe.

7.dne bílých laní roku 1012

Šel jsem do Dračího spáru stopovat stopy. Výsledek nic moc. Přemýšlíme, kdo že by nám to mohl řádit po městě: Huben, Rodina Rubuely, Rubuela samotná, Rubeilin nápadník - loutnista, nebo ten kouzelník?

Dnes se šel na Hubena vyptat další člen naší družinky, situace se opakovala. 20 minut…

V podvečer se vracíme do hospody u Terinky. Náhle tam vrazil loutnista, doslova rozkopl dveře a vešel dovnitř. Velmi hrubě si poručil pivo a doslova odstrčil člověka, který seděl u stolu, kde chtěl sedět on. Rychlý pohled na Talfaxe… Ten jen pokývl hlavou a už jsem věděl, co se děje a co se má dít. Vystřelil jsem rychlým během na strážnici a jen jsem vyslovil "Superšakal" a už strážník vyhlásil poplach. Zpět k hospodě se mnou vyrazila jednotka elitních střelců s kouzelníky. Vešel jsem jakoby nic dovnitř a vzkázal hostinskému, ať vyzve hosty k nenápadnému odchodu ven. Povedlo se, jen naše družinka to už nestihla. Nastal boj všech proti jednomu. Přestože to byla přesila, přestože byl loutnista nakonec zabit, způsobil dvoum strážníkům vážná zranění, členové naší družinky byli také zraněni, ale tak vážné to snad nebylo, přestože Talfax se lehce při léčení zapotil.

8.dne bílých laní roku 1012

Dopoledne opět bloumáme po městě, ale tentokrát okukujeme budovy v okolí alchymistického krámku a snažíme se najít, kam by chodil Huben nějakou podzemní chodbou. Nakonec jdeme ke krámku zezadu, odmykáme magicky zamčený zámek (?) a vstupujeme do podzemí. Neuplyne ani pět minut a Huben nás vyhmátl. Vynadal nám, že je v tajné organizaci a že jsme ho vyhmátli…

  • kouzelník Morgan z Dračího spáru je výrobce Superšakala a je z Dračího spáru
  1. vražda - strážníci, kteří chvilku předtím zadrželi chemické suroviny k výrobě Superšakala
  2. neobjasněná vražda člena aristokracie - uťaté ruce
  3. totéž v otřesnějším provedení
  4. hromadný masakr zřejmě po použití superšakalu
  5. totéž

Tak od toho dávám ruce pryč a na následující čtyři dny se osamostatňuji.

předchozí listdalší list

(počet zobrazení příhod hobita Ricca - jakékoliv stránky: )


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.03.2015 09:23:44
počet přístupů