Ricco v paralelním světě (3.)

(poznámka: Pergameny na toto pokračování jsem získal až o dva týdny později, snad si vše pamatuji dobře)

Muž byl před oběšením zmlácen a probodnut trojzubcem, žena byla znásilněna a přiškrcena, děti byli umláceni uškrceni či podříznuti. Je to všechno docela čerstvé. Zaujalo mě, že každá z obětí měla posmrtně vyříznutý v kůži nějaký znak, třeba hada nebo probodnuté oko. To probodnuté oko vypadalo zhruba takhle:

Raději pokračujeme v cestě hned poté co jsme tuto rodinu pohřbili do země…

K večeru jsme nedojeli do vesnice, jak jsme původně předpokládali a tak opět spíme pod širým nebem. Tentokrát má štěstí na jezdce Antoan, který hlídal sám. Řekl nám, že ten Jezdec je barbar (v rasovém smyslu - prostě není to ani elf ani člověk). Kryštof se probudil zpocený a svěřil se mi se svým snem. Ostatně se mě týkal také…

Kryštofe? Kryštofe slyšíš mě? To jsem já, Tvůj strýc. Musím tě varovat. Legenda není správná a brána leží všude a nikde. Chceš-li ji najít, musíš najít jezdce. Jezdce!
Třetí den našeho putování za Kryštůfkovo mloky a za Jezdcem nás zavedlo k dřevorubecké osadě, tu ale míjíme, neboť naším, tedy jižním směrem, vedou stopy skřetů. Alespoň to tvrdí naši stopaři… Pak náhle Antoan vykřikl a z jižního směru nás přesměroval na severovýchod. Prý stopy Jezdce…

… a asi měl Antoan pravdu, protože nacházíme rozsápanou ovci, jejíž vnitřnosti byly rozházené mimo. Znak hada tu byl přítomen ..

A až nyní jsem si povšiml, že Kryštůfek mutuje! Božínku, vždyť ještě nedávno si hrál s dětmi na honěnou a schovávanou a teď se z něj pomalu ale jistě stává muž. Večer hlídáme ve dvojicích a Jezdec nepřichází.

Další den putování a noc nebyla zajímavá, kromě toho, že jsme si uvědomili, že Jezdec každému z nás cosi řekl a každému něco jiného.(Ty větičky si budu číslovat, určitě jich bude brzy víc)

1) Zabiješ-li někoho, začneš ho milovat. Začneš-li někoho milovat, zabij ho.
2) Zabij a budeš žít, nech žít a umřeš.
3) Zraď a získáš moc, pohrdej a budeš milován

Co s těmihle větičkami nám prozradil další Kryštůfkův sen…

Jezdec přijede z daleké země. Země, kterou lidé opustili a pokud zůstali, stali se otroky, poddanými zla. Ti co měli štěstí a byli slabí brzo zemřeli. Ten jezdec,Kryštofe, ten Jezdec má devět jmen. Až na všechny přijdeš, budeš se s ním moci utkat. Rozumíš Kryštofe? Kryštofe!?!
Napadli nás dvě věci: Buďto se ta jeho jména vztahují k těm rýmovačkám, které nám sděloval a potom jeho jména jsou Strach, Paranoia, Zrada či nějak tak podobně, nebo se jmenuje podle toho tetování co vyráběl na mrtvých. Ale protože místnímu náboženství nerozumím, nechávám tuhle větev našich myšlenek na ostatních.
  • Probodnuté oko - znak Boha moudrosti ORAKLES
  • Prasklina - znak Boha Ores-e (nevím co "dělá")
  • Had - Seth
  • Kruh - Dorun - bůh podsvětí
  • Ruka držící kouli - Lins Kradma - bohyně smrti

Jak sami vidíte, mísí se tu dobří a "zlí" bohové a to mě moc nesedělo…. Jinak nám přibyla další veršovánka Jezdce. Tentokrát ve dne (!!) zazněla v hlavě Badymu.

4) Máš-li důvod k zabití odlož to. Je-li zabití nablízku, hledej důvod
Pokud to má být skrývačka dalšího jména, tak tady jsme byli s řešením byly hotovy brzo. Po váhání nad Váhavostí volíme přiléhavější jméno: Vypočítavost.

Z tohoto dne si pamatuji i jedno válečnické heslo, ale teď, když naše příhody sepisuji si nemohu vzpomenout kdo s ním přišel. Zní takto: Chceš-li něčemu naslouchat, naslouchej kovu

Ten večer vjíždíme do vesnice a míříme jako správní dobrodruhové do hospody. Tu Kryštůfek projevil, že je ještě dítětem - šel si hrát s dětmi na honěnou a na schovku.

Strategicky se rozmisťujeme po vesnici, máme dojem, že díky tomu, že jezdec jezdí jen v noci, jsme teď před ním. Bady měl z toho ošklivý zážitek. Vidí, jak si Kryštůfek hraje s dětmi, pak náhle přijíždí ze západu Jezdec a ten zaútočil na Kryštůfka. Na dvě rány bylo po Kryštůfkovi…. Bady začal křičet jak na lesy, čímž přivolal ostatní (kromě mě, který sledoval Jezdce, jak se vrací na západ k osamělému stromu a kromě někoho, koho v začínající tmě nepoznávám). Ten se vydal koňmo za Jezdcem, ale ten zajel zleva za strom a místo toho aby jako normální člověk vyjel zprava zpoza stromu tak zmizel.

Naštěstí část z toho co jsem popsal byly Badyho vidiny.

Ten neznámý, co sledoval Jezdce byl Paul. Prý si s ním před jeho zmizením v jabloni Jezdec pokecal. Paul z jablůňky přivezl dvě jablka. Vypadala jako spálená na uhel, ale pak se ukázalo, že je opálená jenom slupka. Antoan a Paul jablka snědli…

Ještě v noci nás Kryštůfek probudil výkřikem ze spaní. Hned jak se probral, řekl zlověstnou větu: Štvanice už začala. Pak nám povyprávěl další ze svých snů.

… Jsem rád že tě opět cítím Kryštofe. Prosím vyslechni mě. Ten Jezdec, ten Jezdec je ztělesněním chaosu a zmatku. Dokud žil, pohrdal smrtí, pohrdal zákony, lidmi a bohy. Za to, Kryštofe, za to byl milován hloupými, uctíván slabými a respektován mocnými. I Bohové mu záviděli a proto si ho oblíbili. A tak Kryštofe, tak obelstil sm…

Doteď směřoval jezdec na severovýchod, teď se začal vracet na Jih. Další noc jsem si na Jezdce počíhal sám. Tušil jsem, že se se mnou setká o půlnoci, budu-li hlídat sám. Mé tušení se potvrdilo, jen mě Jezdec mírně naštval, dá li se to tak říci. Nepamatuji se, že by mi sdělil nějakou svoji průpovídku, nebo jsem ji raději hned tu noc zapomněl?

Myslím, že jsem Vám doteď nepopsal, jak spával Bady v dobách, kdy jsme spali venku. Vlastnil totiž létající koberec a vždy na noc si na něj sám lehl a vznesl se do výše, ne moc, jen aby na něj nikdo z nás, respektive někdo cizí nedosáhl. Tu noc, kdy už mi skončila hlídka a už jsem spal, přišla na Badyho potřeba jít na záchod. Tak prostě se na koberci pootočil a vymočil se. Na Kryštůfka… Kryštůfek se svlékl a protože rozhodně ještě nebylo léto, tak prostydl a začal blouznit….

Velmi rychle jsme vjeli do nejbližší vesnice a sháněli bylinkáře. Když ho sehnali, šli se ostatní radit dolu do hospody. Zůstal jsem u Kryštůfka a dělal to, co bylinkář nazval slovy "zdravotní bratříček"…. Kryštůfek začal z horečky blouznit…

Říká se, že naděje odchází poslední. Když žádnou nemáš, neodejde ani nic jiného. Pokud ti na ničem nezáleží, nemáš o nic přijít. A proto zabíjím a vládnu, vraždím a popravuji. Neb jediný Bůh jsem já a chceš-li získat moji přízeň zemři. Chceš-li získat mou lásku, zemři mojí rukou. Už teď vás začínám milovat můj bratříčku. Už teď

5) Zraď a získáš moc, pohrdej a budeš milován!

Tak,tak, Jezdec se už opět projevil a sdělil nám své páté jméno, jak jsme se domnívali. Body a Antoan odletěli po stopách jezdce do "Hvězdy", což má být nějaké město. Než se vrátili (mírně pomláceni a zraněni), měl Kryštůfek další sen

Ha, ha, to jsem rád Kryštofe, to jsem rád, že jsme se opět shledali. Doufám že víš, že smrt Jezdce vám ukáže místo, kde leží město Sluncí. Místo kde leží brána. A devítka je klíčová Kryštofe, klíč je ale jen jeden
Když se Kryštof probral a sdělil mi tento sen, upozornil jsem ho na jistý zajímavý problém. Někdy k němu ve snech promlouval přímo Jezdec, někdy jeho "strýc". Ale někdy se strýc choval divně, jako by to nebyl on. Dal jsem tak Kryštůfkovi námět na přemýšlení, protože když už jsem si toho všiml i já, tak na tom něco bude.

Pak přišel večer, celá naše družina se sešla u Kryštůfkovi postele a sdělovali jsme si dnešní prožitky. Pak jsme šli spát.

Ráno nás vzbudil pokřik "vraždá / strážéé"…

(počet zobrazení příhod hobita Ricca - jakékoliv stránky: )


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.03.2015 09:30:56
počet přístupů