RICCO osobním strážcem

třetí pergamen


Nechtěná (?) vsuvka PJ při přerušení běhu:

Jste právě v polovině příběhu.

B01.gif (7966 bytes)Bohové mi napověděli, že dojde ještě ke dvěma nepříjemným událostem, třetí, která jim předcházela se právě děla.

Kateřina Blackstonová stála s dýkou v ruce a na druhý pohled bylo jasné, že Eduarda nezabila. Dýka a i samotná Kateřina byla neposkvrněna krví, ale Eduard byl doslova rozsápán či rozpárán. Vizuela vykoukla z koupelny, ostatní přišli zdola (alespoň si nikdo z nás ničeho jiného nevšiml) Žel, Kateřina nebyla schopna slov a tak byla odvedena dolů, kam byli odesláni všichni ostatní. Jestřáb byl dost rozčilen a řekl, že je nejvyšší čas prohledat řádně všechny pokoje. Navíc požádal Hubena, aby okolo domu vytvořil bariéru (Na osm hodin? Zbláznil jste se?) a ten tak učinil. To se později nelíbilo Lordu Hightowerovi.

Kateřina seděla dole, byla omámena. Adam ji podal uklidňující lék. Dýku prý zvedla od těla až poté co vykřikla, dýka patřila Eduardovi, používal ji na obranu.

S průzkumem pokojů jsme začli v pokoji Blackstonových. Sklenička s rozlitým vínem byla pryč! Prohledali jsme bezúspěšně pokoj. Mura si nasadil amulet zesnulého Villima a Huben, který byl u našeho prohledávání, na požádání provedl slabý magický útok.Amulet celý útok vsál do sebe. Byl funkční. Huben potvrdil, že tento amulet dostal Villiam darem od Vizuely. Za tuto odpověď byl poslán dolů za ostatními. Nahoru byla poslána Vizuela, která nám nejprve k rozporu Graham x Vizuela, řekla, že chtěla chránit Grahama, neboť ještě není rozveden a je jejím milencem. Pak prozkoumala amulet i ona a podivila se, že byl na něj veden slabý útok (náš…) . Nic dalšího nezjistila a tak i ona se vrátila dolů.

Průzkum dalších pokojů nepřinesl nic ba ani knihovna neobsahovala nic neobvyklého. Nechali jsme si otevřít pracovnu… Bylo mi dost nanic a tak budu věřit Murovi, který v pracovně spatřil (nechlupatou) bytost, která levitovala v prostoru nad pentagramem. Podle jeho slov to byla ona, která vyčistila nechvalně proslulou městskou čtvrť Dračí spár a byla schopna stejným způsobem rozpárat i Eduarda. Proti tomu se Huben ohradil - bytost mu dodává magickou sílu a Eduarda nemohla odstranit neboť byla v pentagramu uvězněna. Když by ji dal volnost, vrátila by se do sfér.(tak Huben byl obyčejný alchymista s magickými schopnostmi!) Huben zavřel dveře a potvrdil že Adam chtěl koupit dům, ale on že neprodá. Ženský výkřik! Velmi rychle jsme vyběhli na chodbu a tam byla rozsápaná Vizuela! Mura ucítil pach spálených chlupů! Ostatní vyběhli zřejmě po schodech. Pohlédl jsem na schodiště a zjistil, že poněkud opožděn přišel Adam. Velmi bystře jsem se rozhlédl po všech a jediným pohledem jsem zjistil, že zde nahoře není Kateřina. Dost rychle jsem sběhl dolů - Kateřina byla zavražděna dýkou!

Příteli! Pokud sleduješ tento příběh pozorně, máš nyní dost indicií na to, aby si posoudil, kdo se (minimálně) účastnil vraždy Villiama, kdo anebo co zabilo Eduarda a Vizuelu a proč byla zabita Kateřina.

Čtyři vraždy v jednom domě za jednu noc, to bylo na mě a na Muru moc. Bohyně Eannatum tu neviděna obcházela… Uvědomili jsme si, že jsme neprohlíželi koupelnu - nic jsme nenašli! V tom mě osvítila bohyně Yandwalathé (těžko říci, co v tu samou chvíli osvítilo Muru, vyznavače jiného náboženství - Atónova - jinověrec jeden). Není náhodou úplněk? JE!!! Takže ve dvou případech nám tu řádil vlkodlak a Vizuela mu připekla kožich nějakým ohnivým kouzlem. Mohl vlkodlak v lidské podobě vraždit dýkou ? Možné to bylo.

Kdo z přítomných je vlkodlak? Nápověda: pod svícnem je největší tma!

Sešli jsme s Murou dolů za Jestřábem a dohadovali jsme se, zda a jak provedeme osobní prohlídku. Huben nám řekl, že Kateřina kohosi viděla se sklínkou vína, kterak ji nahoře podával Viliamovi, ale nemohla si vzpomenout na tvář ba ani na pohlaví…  Lord HIGHTOWER se vydal nahoru. Chtěl jsem na něj křiknout ale chytřejší Mura mě zadržel. Stejně tak zadržel Jestřába, který se se svojí sekyrou chystal vyrazit za lordem. Mura mě postrčil dopředu a naznačil, abych byl potichu. Pochopil jsem a svým proslulým tichým pohybem jsem se vydal za lordem, který mířil do knihovny. Šlo to ztěžka, neboť schodiště bylo rozvrzané. Nezavrzalo. Byl jsem zpocený jak myš… Lord vešel do knihovny a začal se měnit ve vlka! Naše podezření se potvrdilo - pořádal hony na vlkodlaky a sám byl vlkodlak, zřejmě jej kdysi nějaký vlkodlak škrábnul… Hvízdl jsem na prsty a vytáhl svou dýku "požíračku duší". Hodil jsem ji proti vlkodlakovi.Zásah a nic. Mura doběhl nahoru s (na stříbro) transmutovaným hraničářským mečem, spolu s ním doběhl Jestřáb a Huben (sakra zase nikdo nehlídá dole!!!) Mura zakouzlil, ale Hubenova ochrana domu tento magický útok na vlkodlaka vysála… Nastal boj ve kterém mi Huben podal stříbrnou dýku. Vlkodlakovi jsme příliš neublížili,ale ten se raději dal na ústup do Hubenovy pracovny, kde se přimotal k bytosti… nastal nelítostný boj, z něhož po minutě vyšla vítězně ona bytost, podívala se na Muru a řekla: "A teď jseš na řadě ty !" Mura se na ní vrhl (proč???). Když tohle Huben viděl, vykřikl: "NEEEE!" a propustil bytost… Huben byl zdrcen. Odvedli jsme jej dolů k ostatním. Tam se naštěstí nic nestalo, pouze Elena hystericky křičela "kde je můj muž, kde je!" Adam také jí podal utišovadlo. "Tak proto každý měsíc odcházel z domu…"

Mohl lord HIGHTOWER zabít Villiama? Měl na to prostředky? Proč zmizela sklenice?

Příteli, který tento příběh čteš, popřemýšlej kdo doopravdy provedl první a čtvrtou vraždu, na následujícím pergamenu se již dovíš rozřešení těchto vražd!


Můžeš se vrátit na předchozí pergamen nebo si číst následující pergamen s dokončením tohoto příběhu nebo si nečíst nic


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.09.2014 16:23:18
počet přístupů