RICCO osobním strážcem

druhý pergamen


"Z"Zaklepali jsme na dveře Hubenova příbytku a samotný Huben přišel otevřít. Pozval nás dál a hned nás seznámil s naším objektem, který jsme měli hlídat. Byl to Villiam Blackstone známý vysoký politik. U něj stála jeho žena Kateřina Blackstonová. Poté nám Huben představil (nikoliv osobně) všechny přítomné. Poté přišel poslední příchozí, který byl Hubenem označen jako Adam Lovec, známý to hrdina. (Chceš-li se seznámit se všemi členy společnosti již nyní,nebo chceš li vyšetřovat události, ke kterým dojde, prostuduj si poslední pergamen, kde jsem ti všechny přítomné vyjmenoval).

V sále probíhala zábava a Mura spolu s Jestřábem se střídali u Villiama a já jsem si vypůjčil Hubena s tím, že chci vidět všechny pokoje a místnosti, abych se přesvědčil, že odsud nebezpečí nehrozí. Při zběžné prohlídce jsem v žádné z místností, které Huben postupně odmykal a zase zamykal, nenašel žádnou tajnou chodbu, krb ani dvířka na střechu, okna byla zajištěna, do pracovny Hubena jsem ani nešel. Huben navíc prozradil, že má okolo domu nasazena hlídací kouzla a že by o průniku věděl jako první.Sešel jsem tedy dolů a chtěl jsem se věnovat prohlížení sálu, když vtom Huben požádal přítomné, aby se šli do horních pokojů převléci. Aby hosté nebyli obtěžováni, požádal nás Huben abychom zůstali před dveřmi v prvním patře. Huben spolu s Murou začali připravovat slavnostní tabuli.

Bohužel, po chvíli se ozval vzrušený ženský hlas… Byla to Kateřina, která prý vyšla z koupelny a nemohla se dostat do pokoje k manželovi - řekla že je zamčíno. Jestřáb sundal z ramene sekeru a rozštípal dveře v okolí zámku. Naskytla se ošklivá podívaná. Villiam Blackstone, kterého jsme měli hlídat byl zavražděn dýkou!

Požádali jsme vyděšené přítomné aby sešli dolů, všichni až na Lorda HIGHTOWERA poslechli. Lord se protlačil nezadržitelně okolo Mury a až moje odkašlání a významné potěžkání kuše přesvědčilo lorda, že opravdu nemá ničit stopy, což ho velmi popudilo a vyběhl z místnosti.

V místnosti ještě bylo rozlité víno, vzal jsem dva vzorky. Našli jsme i klíč ode dveří, nebyl v zámku.

Huben nám dal k dispozici knihovnu a Jestřáb oznámil přítomným dole v sále že Villiam je mrtev a že bude provádět prvotní výslech všech. Nakonec jsem díky svým zlodějským zkušenostem s výslechy (hahaha) vedl výslech já.

Jako prvního jsem vyslechl Hubena. (Mág, koupil tento dům od města, dříve patřil rodu DEFERIU, který se podílel na zločinech v tomto městě a dům přestavěl - zvláště první patro) Řekl, že Villiam měl na sobě náhrdelník, který nositele chránil před účinky magie a dala mu jej Vizuela - čarodějka, která je přítomna na párty. On sám nosil s Murou nádobí. Mura, který byl s Jestřábem rovněž u výslechu řekl, že se jednou Huben zdržel v kuchyni déle. Huben řekl že kuchař Roderick dosvědčí, že v kuchyni zůstal a že cosi rozsypal. Huben ještě prozkoumal jeden ze vzorků vína a sdělil nám, že v něm jed není.

Jako druhý přišel lord HIGHTOWER (50) se svojí ženou Elenou (50) a nechtěl nechat svoji ženu vyslechnout samostatně. (Vysoký politik, dříve pořádal výpravy na vlkodlaky, neboť jeden z vlkodlaků zabil jeho syna. Jestřáb ho neměl za tohle rád,neboť při honech zařvalo pár jeho lidí,stačilo aby nějaký vlkodlak za hradbami zavyl a už se honilo. Dole v sále před vraždou kdosi pronesl "Lord Hightower, ten nám tu ještě scházel") Oba manželé si vzájemně potvrdili alibi - nevyšli z pokoje.

Jako třetí přišla nezvána Vizuela.

Vsuvka: Zde byl podruhé přiškrcen náš PJ, neboť jsem si zval jako dalšího pana Grahama, ale on prohlásil, že Huben prohlásil, že pozývá jako další Vizuelu, ale žádný hráč (ze dvou) jej neslyšel.

Prohlásila, že byla u sebe v pokoji sama.

Jako čtvrtý přišel Graham Dorimand  (40) - Blackstonův poradce. (Graham - "studený čumák", obdivovatel práce Villiama Blackstona) Tvrdil, že byl s Vizuelou v pokoji. Rozpor!!

Další byl na řadě Eduard Bowman (28) byl ve svém pokoji sám ("prodejce" půdy, bavil se s Kateřinou Blackstonovou - milenec??? )

Pak přišel Adam Lovec, který byl také ve svém pokoji sám, navíc přiznal, že je z rodu DEFERIU a že chtěl koupit tento dům aby patřil zpět rodině. (Při vstupu na párty div rameny nevyvrátil dveřní rám, málem rozmačkal Murovi ruku a pak předvedl kouzlo, kterým z vína vytáhl alkohol a věnoval ho Villiamovi na ochutnání-Vizuela řekla, že to je obyčejné transformační kouzlo) Podle vlastních slov chtěl tento dům spálit aby již nepřipomínal dávné děje…

Na závěr jsem vyslechl Kateřinu Blackstonovou, nic nového co jsem již nevěděl, jsem se nedozvěděl, ani jsem se z ohleduplnosti na mnoho věcí neptal.

Nakreslil jsem si plánek, kde kdo byl - je na předposledním pergamenu

Pak si kdosi uvědomil, že jsme nevyslechli kuchaře a tak jsme sešli dolů do kuchyně.Jestřáb mezitím požádal přítomné aby šli nahoru a zamkli se ve svých pokojích. Žel jsem tomuto nezabránil, byla to chyba a tak zatímco jsme prohledávali kuchyň došlo k další nepříjemné události.

Kuchař potrdil výpověď Hubena… Prohlédli jsme kuchyň… V tom se ozval ženský výkřik. Vyběhli jsme nahoru a zjistili že Kateřina Blackstonová stojí s dýkou v ruce nad tělem Eduarda Bowmana!


Můžeš se vrátit na předchozí pergamen nebo si číst následující pergamen s pokračováním tohoto příběhu nebo si nečíst nic


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.09.2014 16:24:09
počet přístupů