RICCO osobním strážcem

čtvrtý a poslední pergamen s příběhem


Kdo zabil Villiama a Kateřinu? V duchu jsme se ubírali myšlenkami a přemýšleli proč zmizela sklenice a uvědomovali si vše, co jsme dnešního dne viděli. Zbývala hodina do uvolnění magické bariéry, která bránila všem vyskakovat okny a procházet dveřmi mimo budovu, sám jsem se přesvědčil o její funkčnosti (au,au au!!!!)

  • Adam předvádí trik s odpařením alkoholu z vína transmutačním kouzlem…
  • Villiam odchází nahoru a říká své žene "mám dost"
  • Někdo podává Villiamovi sklenici s vínem, Villiam si ji bere…
  • Villiam je nalezen s dýkou v hrudi a s částečně rozlitým vínem , ze kterého máme dva vzorky, první otestuje Huben - jed v něm není a teď si uvědomuji, že to víno i ochutnal! A stále žije!
  • Vizuela říká, že amulet působí pouze v nejbližším okolí jeho nositele, tak půlmetru… (na co si člověk nevzpomene)
  • Vlkodlak zabíjí Eduarda a Vizuelu, Adam přibíhá do patra jako poslední …
  • Je zabita Kateřina

Že by Adam pomocí transmutačního kouzla manipuloval s jedem a Villiam si dýkou zkrátil utrpení? Kateřina to viděla?

Mura byl ve svých úvahách o několik kroků dál, přistoupil k Adamovi s mečem v ruce se slovy "Adame Lovče, zatýkám Vás pro vraždu Viliama Blackstona jedem". Ten se ihned přiznal a přiznal i vraždu Kateřiny. Kouzlo domu na něj spadlo a projevily se špatné dědičné vlastnosti, nechtěl dům spálit, chtěl ho pro sebe… Náhle se Adam vrhl na Muru s úmyslem vraždit .. pár ran a Adam byl v bezvědomí a následně spoután.

Případ byl rozřešen, podivná zůstala dýka ve Villiamovi, na což nás před odchodem z domu upozornil Jestřáb, naše (Murova a moje) teorie z toho vinila Kateřinu, i když si to mohl Villiam způsobit sám, i Adam mohl trochu pomoci… Nakonec jsme Jestřába "umluvili na Kateřinu"

Dodatečný výslech na radnici přesně ukázal, jak byl jed dopraven do Villiama. Přepisuji to tak, jak jsem slyšel… Adam nalil víno s jedem do poháru. Následně transmutačním kouzlem jed zrušil. Tento pohár předal Villiamovi, přičemž ho viděla Kateřina. Villiam ale měl amulet, který rušil magii a tak i transmutační kouzlo, vypil tedy jed. Při našem prvním testu na jed stál Huben daleko od pole působnosti amuletu a tak zjistil nepřítomnost jedu. Sklenka však později zmizela…

Dodatek od PJ:

Hráči postupovali správně. Na začátku si dobře odvodili, že Kateřina má milence,věděli i jméno, ale už si to neověřili. Kateřina Villiamovi řekla, že má milence. Ten nemohl snést, že by se o Kateřinu musel dělit a zabodl se vlastní dýkou, ještě než jed začal působit.

Co myslíte, byly při této první vraždě zamčené dveře? Zkusil to někdo?

Při třetí mrtvole (Vizuela) přišla nápověda - "je měsíční noc… úplněk"

Tichý pohyb lupiče při odchodu Lorda Hightowera do knihovny vyšel při hodu na procenta velmi těsně, cílové číslo 32% ku hodu 32%, že ještě půjde tiše.

Poslední nápověda byla - "transformační kouzla… kdo všechno je uměl…?"


Můžeš se vrátit na předchozí nebo jít na následující pergamen nebo si již nečíst nic


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.09.2014 16:23:24
počet přístupů