Weblog - my first web diary

26. 08. 2002

První ostrý zápis v deníku
Pája - 16:30 | [Kategorie: Co se dělo…] | permalink
(respektive první zachráněný příspěvek z Nyxovského archivu)

Dnes večer jsme přivezli postřeleného hobita Fargona zpět na loď. Leč ještě před vesnicí nás potkala malá nepříjemnost. Jakýsi člověk se poděsil toho, že jsme celí promočení tou červenou barvou co na nás pršela a začal pokřikovat cosi o konci světa. Později jsme se dozvěděli že je to jediný schopný léčitel široko daleko… Štěstí že Rolanda zůstala ve vesnici a vymyslela jak na to. Ve vesnici zrovna byl jeden mocný muž, který tohoto bojácného (?) léčitele Nalmaj-a dokázal přinutit jít k nám na loď.

Ale to byl problém, protože na lodi byl vidět Bugudbar a Nalmaj ho označil jako Necromanta a že prý dál nepůjde… Buga ještě označoval takovým ošklivým slovem, což si Bug nechtěl nechat líbit. Nějakým zázrakem jsem oba umluvil aby se respektovali a nepřekáželi si, alespoň do doby, než bude Fargon vyléčen.

Sleduji při práci Nalmaj-e a nestačím se divit jaké že to používá postupy a kombinace run: INGUZ - OTHILA - MANAZ - zřejmě diagnostika nebo jiný druh léčení a URUZ - THURISAZ - EHWAZ - zřejmě jako protijed a přemýšlím, jestli bych tyto postupy zvládl sám. Těžko ale najdu dobrovolníka, abych si to na něm vyzkoušel, jak by řekl Druid "bylo by to neetické"

Předchozí: rekonstrukce jednoho zápisu v deníku
Následující: první otázky Paula

Category

Archive