Postavy ve hře "Černá Vlajka"

postava hráč popis
Paní oceánů
Margit Pídžej :-)
Ricco
pavlina2 Ten kdo koukne na nábřeží uvidí na první pohled kluka oblečeného do tmavého pláště. Ale už na druhý pohled na mé krátké silné nohy a na obličej nedává nikterak pochyb, že u můstku na loď stojí dospělý hobit s bohatým vlasovým porostem hlavy. Vlasy jsou střiženy nakrátko "podle hrnce". Věk možná pětadvacet let…
Werewolf
CP Obrázek kapitána řekne více jak tisíc slov

Nell
CP Nevysoke stihle stvoreni s rysy krizence cloveka a elfa, neurciteho pohlavi.

Ma hnede vlasy dlouhe po ramena, ktere nosi rozpustene, stazene jen uzkou kozenou celeknou, a casto je ma zcuchane vetrem. Tvar je prijemna, nikterak napadna a neprilis urcita, a muze byt tvari ctrnactileteho kluka jako sedmnactilete holky. Velke sede oci se na svet divaji tak trochu s podezrenim a odstupem. Kuze je oslehana morskym vetrem a opalena sluncem, ale nema houpavy krok namornika, spise lehce tanecni krok sermire.

Na sobe nosi cerne kozene kalhoty, hnedou volnou platenou kosili dlouhou po kolena a pres ni kozenou vestu, takze ani obleceni moc nenapovida, protoze tvary postavy skryva. Predlokti jsou chranena kozenymi natepniky, ktere uz zrejme maji ledascos za sebou. Nohy jsou nejcasteji bose, nebo jsou na nich obycejne nizke kozene strevice, ktere lze rychle vyzout.

Na kozenem opasku visi dve savle, obe vypadaji velmi dobre udrzovane a je jim zjevne venovana vetsi pozornost nez zbytku zevnejsku.
Niki
Janika Niki vypadá tak na sedmnáct let, ale asi jí je o něco víc. Nevinná opálená tvářička lemovaná do prstýnků se točícími dlouhými tmavě hnědými vlasy, roztomilý pršáček, věčně se usmívající rtíky a velká hnědá kukadla.

To, že není takové neviňátko, na jaké na první pohled vypadá, se dá poznat podle toho, že úsměvy jsou někdy hodně ironické a oči se dokáží podívat tak, že by ten pohled zabíjel.

I když není moc vysoká, postavu má asi celkem pěknou – snad.

Ono se to v oblečení, v jakém teď chodí, nedá tak přesně určit. Volnější plátěné černé kalhoty, vysoké kožené boty (podobné, jako má Vrabčák), volná košile neurčité barvy a přes ní kožená černá kazajka, to vše opásané širokým opaskem.

Vlasy převázané černým šátkem – po „pirátsku“.

Je zřejmé, že oblečení, které moc nezvýrazňuje její postavu, bylo vybráno úmyslně, ono není radno moc provokovat námořníky.

Jediné zbraně, které u ni vidíte jsou dvě dýky, tesák s umně zdobenou rukojetí a černý bič, vše nošené na opasku.

Pokud ji potkáte potloukat se někde po přístavu, má sebou ještě koženou brašnu přes rameno.
Vrabčák
Janika

Kapitán lodi "Naděje", mel na ni vzpouru, asi pred pul rokem, ted ji vede jeho byvaly prvni dustojnik, a nez ji Vrabcak ziska zpatky, je host na Sternenlicht…

Dharag
PEEPA Zavalitý a veliký barbar starý tak 45 let, ale fyzicky stále v nejlepších letech. Má sice pupek, kde by se našlo něco, co by šlo shodit, aby se dalo o něm mluvit jako o štíhlém, ale to neznamená, že by neměl sílu. Spíše naopak. Má přes dva metry a váží dobrých 130kg. Jeho ruce jsou svalnaté od práce a lýtka stejně tak neobejme běžný smrtelník dvěmi dlaněmi najednou.
Jednoduše je to skutečně chlap jako hora jak má být.
Jeho ruce jsou zjizvené a mozolovité od práce. Stejně tak nohy. Jeho prsa jsou hustě porostlá chlupy, které přetékají z rozhalené košile a stejně tak je na nich patrno několik míst, kde ochlupení není tolik silné, jak se zacelila kůže jizvami po zraněních.
Tvrdý a nekompromisní obličej má vyholeny všechny vlasy a jen malou a udržovanou bradku.
Hyzdí jej dlouhá jizva, táhnoucí se přes pravou část obličeje včetně oka, které již není zdaleka tak bystré a plné života, jako kdysi bývalo.
Je totiž skleněné a vybroušené. Většina pirátů nosí jen prázdný oční důlek s klapkou přes nevidoucí oko, ale Darag si nechal udělat skleněné oko s černou lebkou. Působí to dosti hrůzostrašně. V pravém uchu má kroužkovou náušnici.
Oblečen chodí v kožených kalhotách a rozhalené košili, přes kterou má přepásán pruh kůže se znakem lebky a na levém rameni má kovový nárameník. Kalhoty má opásané tlustým koženým opaskem. Na jedné straně má přiděláno pouzdro šavlovitého tvaru. Ale jeho velikost je neúměrná velikosti obyčejných šavlí. Dalo by se říci, že je to jeden a půl ruční šavle, ale Darag ji používá jednoručně. Na druhé straně opasku má dýku velikosti tesáku.
A ještě jednu zbraň má rád a kterou používá, když je potřeba… bič.
Čtyřmetrový bič, který se již zakousl do masa spousty neposlušných rebelů, kteří ovšem byli rychle zkroceni a usměrněni.
Zorra Cano

morgain (poznámka ricca: léčitelka)
Lori
ija

Obrázky odpovídají nejvíce druhu Ara zelenokřídlý.
Pro informaci: délka 90 cm (z toho polovina ocas), délka křídla cca 40 cm (takže rozpětí skoro k metru). Rozhodně to není žádná drobná a roztomilá andulka.

Kdo zná Loriho déle - má rád burrráky (čímž se myslí oříšky všeho druhu), rrrum (čímž se myslí lihoviny všeho druhu) a když se naštve nebo je překvapený, tak umí rozdávat pěkné klofance (což si včas uvědomil Black). Nesnáší když je někde sám. Vždycky chce být uprostřed dění a je děsně zvědavý.

Gahart
MaD Gahartova mohutne stavaná, 130 centimetrov vysoká postava, by nerobila hanbu žiadnemu trpaslíčiemu zabijákovi. Napriek tomu však nechodí oblečený do oceľovej zbroje, ježiacej sa ostňami, jeho brada sa neježí na všetky strany a tvár mu nekriví šialený úškrn.
Vlasy aj bradu má ryšavé, nie síce úhladne upravené, ale ani zanedbané. Sú niekde na rozhraní toho, čo sa dá ešte považovať za udržiavané, ale ich nositeľ im nevenuje všetok svoj voľný čas.
V dvojici šedých očí, ktoré sa dokážu na okolie dívať ostrým pohľadom, ktorý donúti slabšie povahy rozmyslieť si, či sa s ich majiteľom pustia do sporu, vidieť poväčšinou iskru veselia a zvedavosti.
Oblečenú nosí väčšinou plátenú tuniku, cez ktorú má natiahnutú hrubú koženú vestu, obitú kovovými cvočkami. Jeho kožené nohavice sú už síce trochu odrené, ale stále ešte v dobrom stave. Vysoké topánky, obité kovom, má zaprášené od dlhého cestovania.
Na hrubom opasku má zavesenú ťažkú dýku, ale jeho hlavnou zbraňou je ťažká bojová sekera, ktorá, ako jedna z mála jeho vecí, je stále udržiavaná v perfektnom stave, čepeľ nabrúsená a vyleštená. Keď sa s ňou niekedy zaženie, môžu mať okolostojaci pocit, že je vlastne akousi predĺženou časťou jeho rúk.
Celý Gahartov výzor dotvára helma, ozdobená dvojicou rohov.
Vert Arrand Malinkatá postavička, tak dvou třetin dospělého člověka, s dlouhými krásnými medovými vlasy se vyhoupla na molo a zaclonila si oči proti slunci… Z pohybů je vidět jistota a klid, jakoby dívka neznala pojem strach… Přestože je menšího vzrůstu, určitě ji nelze považovat za dítě, na to má v očích příliš mnoho odvahy a moudrosti… V dálce se jí zazdálo, že vidí nějaký menší stín nad obzorem a šedivé oči se zúžily jak je přimhouřila proti slunečním paprskům odraženým od moře… Jemný vánek hodil dívčiným trochu rozpuštěným koňským ohonem dozadu, a odhalil tak překrásnou tvář, jemně tvarovanou, s lehounkým úsměvem a malým nosem, strážícím pěkně krojené plné rty a malou bradu… Šedivý šátek kolem krku pěkně podmalovává veliké oči… Nohy, obuté do jemných kožešinových bot přešláply k udržení rovnováhy na vlhkém povrchu dřeva a vítr se pokusil zmocnit i dalších částí jejího oděvu, volné košile lněné barvy, vybledlé na slunci a světlých zelených kalhot, na které právě moře vrhlo celý vějíř jemných kapiček vody…. V útlém pase je normální lidský opasek, ale u ní působí stejným způsobem jako široký na normálním člověku… Navíc je omotán dvojitě… Na něm je pouzdro s dýkou, pečlivě přivázané k noze, aby neposkakovalo při běhu… Ruka lehce se opírá o rozštěpenou prakovou hůl… Dívčina se pousměje na hrající si vítr, čímž poskytne světu pohled na bílé zoubky, pohodí hlavou a její vlasy zazáří v zapadajícím slunci jako zlatá helma… Pak se posadí na molo, začne houpat nohama nad mlaskajícím mořem a kouká do dálky, kde se nad obzorem rýsuje temná plachta, v hlavě fůru zkazků a příběhů o tajemném Werewolfovi a jeho temné lodi…
Drubalt Bílý ohon
Ramirez Drubalt je mohutný 200coulů vysoký a 110kg vážící barbar. Scoji přezdívku dostal podle toho, že nosí své vlasy dlouhé bílé vlasy svázány do copu. Pohled jeho uhrančivě černých očí každého přesvědší aby sním moc nediskutoval. Zároveň vnich však bystrý pozorovatel uvidí tvrdost, odhodlanost, krutost a divokost. Jeho tvář je ošlehaná větrem mnoha moří a rysy v ní jsou tvrdé jako kámen. Drubalt se málokdy usmívá, ale vždy ho uvidíte s úsměvem, když bojuje. V boji ho nepřitahuje zabíjení, jako ostatní, ale čistá radost a ,,extáze" kterou při něm cítí a to jak když vyhrává, nebo prohrává, nebo bojuje zbraní, či manévruje lodí.
Drubalt jakožto barbar, je hodně silný a ještě více mrštný, očem už v souboji jeden na jednopho přesvědčil mnohé protivníky, které se z tohoto zjištění moc dlouho neradovali. Jinak protože pochází se severu, tak je i dost odolný. V inteligenci je průměrný a co se krásy týče, tak pro některé ženy co mají rádi drsné muže bude zajisté přitažlivý.
Jinak je oblečen do kožených kalhot, do vysokých kožených bot (stejných jako má v PPE chodec) a plátěné haleny. Na una zápěstích má oblečeny takové kožené chrániče- viz obr. Jinak nad halenou nosí kružkové brnění které je skryto pod plátěnou zdobenou halenou. Jeho tělo je pokryto spoutami jizev. U pasu se mu houpe meč barstard, pokrytý runami a v porovnáním s běžným bastardem ,,kapánek" větší. V botě má schovanou dýku, či spíše tesák.
Jednonohý Black

Lišák Je nevysoký, ale ramenatý a rozložitý s mohutnými vypracovanými rameny rukama. Má tmavé mastné neupravené vlasy, tvář je tmavá od slunce a ošlehaná slaným větrem a samozřejmě - má jen jednu nohu a to levou. Pravá mu končí kousek nad kolenem.
Může mu být něco mezi 45 a 50 lety.
Na hlavě nosívá klobouk, který už lecos pamatuje, na sobě košili nebo za horšího počasí kožený kabátec, místo opasku širokou rudou šerpu , za kterou křížem vězí mohutný lodnický nůž a bambitka a v případě ohrožení se mu u ní houpe také šavle. Na nohou široké lodnické kalhoty, pravá nohavice končí tam, kde by bylo koleno. Levá noha je obuta do rozšmajdané boty, místo pravé je dřevěná noha. Za chůze se opírá o mohutnou berli a na rameni mu občas sedává papoušek.
Zkrátka pirát jak má být!
Talen
myvy Je to malý i mladý klučina, co můžete říct, tak deset, jedenáct let, víc asi ne, ač chováním vzbuzuje jiný pocit. Vysoký je do 160 cm.
Má delší vlasy, tak nějak kus nad ramena a poměrně zacuchané, ale zase k němu to nějak sedne. Jeho hnědé oči k té dětské tvářičce moc nesedí, jelikož působí jako oči mnohem staršího člověka, nicméně je to přesně ten obličejík, který dokáže vyloudit onen odzbrojující dětský úsměv.
Na sobě má vesměs starší a onošené oblečení, místy s dírami. Na sobě má šedou halenu, se šněrováním tak na prsa, které má momentálně rozvázané. Ta má pár menších děr a má ji volně přes kalhoty. Ty jsou plátěné, a taky vlastní pár děr, nicméně nevadí, že by to majiteli nějak vadilo. Přepásané je má koženým páskem, za který má zavěšen menší dýku a malý měšec. Botky po kotníky a taky nejsou v úplně nejlepším stavu, ale ještě slouží.
Waha
Caney
Verrol Kladivoun Melker Verrol Kladivoun je muž už středních let s dlouhými vlasy a vousy jež jsou prošedivělé těžkým životem na moři. Je středně vysoký zocelený težkou prací a bojem. Postava je i přes svůj věk svalnatá. Pohybuje se pro suchozemce houpavým krokem. Je však vidět i určitá mrštnost a ostražitost. Jiskřivé oči prozrazují i určitou inteligenci. Tvář ošlehaná větrem a vysušená slanou mořskou vodu je opálená do hněda s několika vráskama. Na sobě má kožené kalhoty, vysoké kožené boty, halenu s vestou. Ve vaku pak teplejší oblečení šátek a další věci osobní potřeby. U pasu nosí jeden a půl ruční meč a dýku. Na pásu přes prsa má pak několik vrhacích nožů (viz. ikonka).

Svoji přezdívku si vysloužil zabitím žraloka kladivouna, když pomáhal tahat z vody tonoucího syna jednoho z cestujících. Tenkráte měl více štěstí než-li rozumu a i když o to nestál ta přezdívka mu už zůstala….
Koláček satyr

Je poměrně velký kus dobrotivého chlapíka. Není příliš vysoký, ale jeho tělesná konzistence je pořádná. Někteří tohoto mohutného kuchaře možná znají z jedné z přístavních hospod. Tedy znají jej možná především od chvíle, kdy se v ní mohl strhnout bordel. Tehdy se šlo lehce připlést do cesty jedné z jeho rukou, které rozdávaly pohlavky, jenž leckteré neposlušné zákazníky odvály nejen kus cesty pryč, ale leckdy i do bezvědomí.
Ale takhle většina zákazníků Koláčka nezná. Neboť tam, kde on chvíli pracoval se posléze udržovala poklidná atmosféra. Tedy rozhodně si nikdo netroufnul oběžovat nebo si stěžovat na kuchaře. Neboť tento skvelý kuchař špatné poznámky o svém vaření, případně na svúj účet nebezpečně oplácí.
Ovšem ti jenž jej někdy viděli vařit, se o něm vyjadřují pochvalně a s obdivem. Neboť vidět, jak tento veliký člověk opatrně upravuje s pečlivým výrazem poslední olivu na jídle, stojí za to. Dá se říci, že vaří až s prostoduchou láskou a téměř není pokrm jenž by neudělal.
Povídá se, že vaří výborně.


Rita
Mirelaridon Na nejistých nohách před vámi stojí mladá dívka vypadající na něco kolem dvaceti, středně vysoká, atletické postavy. Oválná vcelku pohledná tvář je rámována dvěma pramínky tmavě hnědých vlasů, jež mohou být jen přerostlou ofinou dosahující až k bradě. Zbytek vlasů je spleten do copu klesajícímu mezi lopatkami k pasu. Mírně zašpičatělé konečky uší se ztrácí pod vlasy, ale kdo se zadívá pozorně, nalezne v její tváři elfí rysy. Smíšený původ dívka nezapře, ale její pohled je hrdý, nejspíš se za něj ani v nejmenším nestydí. Na svět se dívá bystrýma hnědozelenýma očima, v nichž se obvykle veselí snoubí s jistou obezřetností. Jemně růžové rty jsou zvyklé se usmívat. Nedočkáte se u ní houpavého kroku námořníka, její první krůčky po palubě v ní prozradily suchozemce.

Oděna je do černých kožených kalhot, jež nejsou přímo upnuté, ale přesto podtrhují ženské křivky. Přes košili s rozhalenkou na šněrování, jež kdysi nejspíš opravdu bývala bílou, ale nyní je již nemálo poznamenána cestováním a přestátými boji, je natažen černý kožený korzet kopírující křivky těla. Vzhledem k tomu, že je doplněn chrániči ramen, které opticky zužují na ženu snad příliš široká ramena, a pobit stříbrně se tvářícími cvoky, můžete se domnívat, že se má jednat o zbroj. Rukávy košile se ztrácejí v chráničích předloktí vyvedených též v černé. Pevné boty mizející v kalhotách chrání nohy při pohybu v jakémkoliv terénu.

Černobílou kombinaci narušuje rudý šátek omotaný kolem boků a jakýsi amulet v podobě vřetene vytvořeného z kožených proužků hnědé barvy volně zavěšeného na hrdle. Vše je doplněno dlouhým cestovním pláštěm neurčité barvy dlející někde na rozhraní mezi modrou a šedou. Jeho součástí je samozřejmě i kápě, jež při nasazení brání pohledu do tváře. Přesto z něj máte možná malinko pocit, že se k dívce nehodí, nezapadá do předchozího obrazu někoho, kdo si na svém vzhledu vcelku dost zakládá a ví, jak vyzdvihnout přednosti svého těla.

Na levém boku se jí pohupuje černá nezdobená pochva, jež je nyní prázdná. Ale meč, jehož jílec až křečovitě svírám v pravici, by se do ní jistě hodil. Je to krásná práce mistra kováře, středem čepele prochází bílá žilka, záštita je jakoby spletena z malých lístečků a drobných bílých kvítků. Na první pohled je jasné, že meč je určen pro ženskou ruku. Na pravém boku je viditelně umístěná dýka v pochvě z černé kůže a zásobník na šipky do kuše, kde však jedna schází do plného počtu. Přes prsa se od ramene k protilehlému boku táhle kožený nepříliš silný řemen.

[zpět na rozcestník této hry]


Tato stránka byla autorem Webu naposledy ručně editována nebo automaticky upravena  28.09.2014 16:24:13
počet přístupů